Batman 4 Batman Powerpuff Girls Powerpuff Girls Puppybots

Superman

Wanneer je het over 'de man van staal' hebt, is het voor iedereen duidelijk. Je hebt het over Superman. Superman is een figuur en imaginaire superheld. Hij maakte zijn debuut in de Amerikaanse Action Comics in 1938. Nog steeds, is Supermens de meest bekende en geliefde superheld aller tijden. En dat is wel te begrijpen, na zo'n 8 films. Het verliezen van zijn eigen 'thuiswereld', heeft ervoor gezorgd dat hij erg beschermend is voor de aarde.

Ontstaan

Superman is zoon van wetenschapper Jor-El. Ze leefden op de planeet Krypton, maar toen deze op het punt stond van ontploffing. De ouders van Superman besloten heb in een ruimteschip te zetten en zo te zorgen dat Superman werd geëvacueerd. De Aarde, was een planeet welke een perfect leefklimaat had voor Kryptonianen.
Tijdens het opgroeien, ontdekte Clark Kent (zo werd hij genoemd door zijn adoptieouders), dat hij bovenmenselijke krachten bezat. Hij besloot als volwassen man de misdaad te gaan bestrijden met deze krachten. Hij bezit een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Krachten

Superman is voor veel andere superhelden een voorbeeld geweest. Hij wordt dan ook gezien als het cultureel icoon van Amerika. Het personage is in de loop der tijd steeds verder ontwikkeld. Ook zijn superkrachten veranderden hierdoor. In de beginfase van zijn opkomst waren zijn krachten hoger dan gemiddeld, was hij supersnel en bezat hij zeer grote springkwaliteiten.

Tegenwoordig kan Superman vliegen, door materialen heen kijken en komen er laserstralen uit zijn ogen. Nog steeds bezit hij extreem sterke zintuigen. Zo kan hij onderwerpen bevriezen met zijn adem en heeft hij immens grote spierkracht.