Superman Mario De Hulk He-man

Superhelden van nu

Een superheld is een verzonnen persoon met extreme superkrachten of eigenschappen die bovenmenselijk zijn.
Het zou soms erg handig zijn als je kunt vliegen of super sterk bent. Iedereen droomt ervan om in het bezit te zijn van superkrachten. Momenteel zijn superhelden ook niet meer weg te denken uit alle films, series en videospelletjes.

Moderne samenleving zorgt voor populariteit

De moderne samenleving is de reden dat superhelden zo populair zijn. En dan vooral doordat wij de lat voor onze levenstandaard steeds verhogen. Momenteel is Batman een ergs populaire superheld. Dit komt omdat hij een echt voorbeeld is van iemand die wél geslaagd is in de moderne samenleving. Op meerdere terreinen weet Batman zich te redden, ook door gebruik te maken van de vele gadgets en technologische snufjes waarover hij beschikt. Daarnaast bezit hij een zeer gezonde werkethiek, iets waar velen jaloers op zijn in deze tijd.

Recessie

In tijden van de recessie, worden films met superhelden populairder. Mensen hebben dan behoefte aan een personage die de wereld kan beschermen. Een voorbeeld hiervan is te zien in 2007, toen werd Spider Man 3 uitgebracht en de eerste editie van de Fantastic Four. Het jaar daarna werd The Incredible Hulk opnieuw uitgebracht en werd de eerste Iron Man geïntroduceerd.

Slechte rolmodellen

Maar de moderne superhelden zijn geen goede rolmodellen voor de huidige jeugd. Het blijkt dat er momenteel 2 soorten superhelden ofwel rolmodellen zijn. Je hebt de 'actieheld' en de 'luilak'. De actiehelden nemen aan een stuk door deel aan geweld. De luilakken doen nog amper de moeite om iemand te redden of te helpen. Beide zijn personages waarnaar de huidige jeugd niet naar hoort te streven.

Artikelen

Spongebob Squarepants

SpongeBob Squarepants is naam van zowel de serie als het hoofdpersonage: een altijd vrolijke gele spons uit de fictieve onderwaterwereld genaamd Bikinibroek. Hij woont in een Ananas samen met zijn huisdier, een slak genaamd Gerrit. De tekenfilmserie is in 1999 begonnen en wordt sinds 2003 uitgezonden door de kinderzender Nickelodeon. In vrijw

Lees meer...

Powerpuff Girls

De Amerikaanse animatieserie Powerpuff Girls is gebaseerd op drie meisjes die in het bezit zijn van superkrachten en op deze manier hun woonstad moeten beschermen tegen vijanden en misdaden.  De meisjes hebben geen uitstraling die is te vergelijken met de werkelijkheid. Alle drie de personages hebben hun eigen vaardigheden. Wat ze wel ge

Lees meer...

Dragon Ball Z

De Japanse animeserie Dragon Ball Z is een klassiek voorbeeld van een superhelden serie. In de serie is een duidelijke verschuiving van komisch naar actiegericht aanwezig en wordt gebruik gemaakt van tijdreizen. De verhaallijn van Dragon Ball Z is opgesplitst in saga's, ook wel groepen van opeenvolgende afleveringen.

De serie<

Lees meer...

Mega Mindy

Misschien is het voor jou nog een redelijk onbekende naam, maar Mega Mindy behoort inmiddels toch echt al tot de superhelden. Ze is ontwikkeld door studio 100, een Belgisch tv-bedrijf in 2006 en dus nog relatief jong. Mega Mindy is eigenlijk Mieke, een verlegen politieagente. Ze wordt vaak vergeleken met de jongere, vrouwelijke versie van sup

Lees meer...