Superman Defender Hulk Smash Down Batman Superman

Spongebob Squarepants

SpongeBob Squarepants is naam van zowel de serie als het hoofdpersonage: een altijd vrolijke gele spons uit de fictieve onderwaterwereld genaamd Bikinibroek. Hij woont in een Ananas samen met zijn huisdier, een slak genaamd Gerrit. De tekenfilmserie is in 1999 begonnen en wordt sinds 2003 uitgezonden door de kinderzender Nickelodeon. In vrijwel elke aflevering heeft Spongebob dezelfde kenmerkende outfit aan. Hij draagt namelijk altijd een bruine broek en een witte blouse met rode stropdas. Zijn witte sokken met blauw en rode strepen zijn altijd zo hoog mogelijk opgetrokken en hij draagt altijd dezelfde zwarte lakschoenen.

Over de leeftijd van Spongebob wordt eigenlijk nooit gesproken en dit is dan ook onduidelijk. Er zijn namelijk afleveringen dat hij naar school gaat, zijn vaarbewijs probeert te halen en dat hij al aan het werk is bij de Krokante Krab. Door zijn kinderlijke gedrag krijg je het idee dat het om een klein kind gaat, maar gezien zijn dagelijkse bezigheden en het feit dat hij zijn eigen huis heeft zou hij toch al volwassen moeten zijn. Hoewel zijn volledige naam SpongeBob Squarepants is, wordt hij eigenlijk altijd bij zijn voornaam genoemd en komt de achternaam niet vaak voor in de serie.

Wie zijn de vrienden van Spongebob

SpongeBob is een kok in De Krokante Krab, een restaurant van Meneer Krabs. Het restaurant staat er om bekend dat ze de krabburger maken, een heerlijke hamburger die gemaakt wordt volgens een oud geheim recept. Samen met zijn beste vriend Patrick halen ze allerlei vreemde fratsen uit. Patrick is een zeester die onder een rots woont en niet echt heel slim is. Octo Tentakel is de buurman van beide heren en woont in. Octo werkt ook bij de Krokante Krab, is eigenlijk altijd chagrijnig en heeft een hekel aan Spongebob en Patrick. Mevrouw Puff is de eigenaresse van de vaarschool in Bikinibroek. Ze is een kogelvis en baalt altijd enorm als SpongeBob er is, omdat deze  slecht is in varen en altijd ongelukken veroorzaakt. Verder is Plankton de aartsvijand van Meneer Krabs, omdat deze altijd het recept van de krabburger probeert te stelen.

SpongeBob spelletjes spelen

Door de grote populariteit van Spongebob Squarepants zijn er veel spelletjes ontwikkeld waar je allerlei avonturen kunt beleven met de gele spons. Er zijn allerlei verschillende Spongebob spelletjes gemaakt zodat er altijd wel eentje voor jou tussen zit.

Ons favoriete Spongebob spelletje kun je hier spelen.