He-Man Game Dragonball Z Fight Dragon Ball Z Mega Mindy

Powerpuff Girls

De Amerikaanse animatieserie Powerpuff Girls is gebaseerd op drie meisjes die in het bezit zijn van superkrachten en op deze manier hun woonstad moeten beschermen tegen vijanden en misdaden.  De meisjes hebben geen uitstraling die is te vergelijken met de werkelijkheid. Alle drie de personages hebben hun eigen vaardigheden. Wat ze wel gemeen hebben is de vaardigheid om te vliegen, de mogelijkheid om lasers af te vuren vanuit hun ogen en daarnaast beschikken ze ook alle drie over verschrikkelijk veel spierkracht en een goed uithoudingsvermogen.

Geschiedenis

In 1998 maakte de Powerpuff Girls hun debuut middels een serie. Het was een groot succes bij een breed publiek, zowel bij kinderen als volwassenen. Er ontstond veel merchandising rondom de Powerpuff Girls. Van t-shirts tot videospelletjes en van servies tot speelgoed, overal waren de Powerpuff Girls op afgebeeld. In 2002 werd er zelfs een bioscoopfilm gemaakt.

Het team

Het team van de Powerpuff Girls bestaat uit drie meisjes van ongeveer 5 jaar. Opvallend is dat alle drie de namen met een 'B' beginnen, Blossom, Bubbles en Buttercup.

  • Blossom is de roze powerpuff en leider van het team. Blossom is de slimste en heeft elke situatie het snelst onder controle. Ze is de meest volwassen en houdt van leren en lezen.
  • Bubbles wordt gezien als de jongste van het team. Ze is kinderachtig en snel bang. Bubbles is de blauwe powerpuff. Ze kan worden beschouwd als de zwakste van het team.
  • Buttercup, de groene powerpuff, heeft de meeste mannelijke trekjes. Ze is erg agressief en sterk en lijkt totaal niet op de andere twee meiden van het team.