Dragon Ball Z G.I. Joe Hulk Smash Down Spongebob Squarepants

Mega Mindy

Misschien is het voor jou nog een redelijk onbekende naam, maar Mega Mindy behoort inmiddels toch echt al tot de superhelden. Ze is ontwikkeld door studio 100, een Belgisch tv-bedrijf in 2006 en dus nog relatief jong. Mega Mindy is eigenlijk Mieke, een verlegen politieagente. Ze wordt vaak vergeleken met de jongere, vrouwelijke versie van superman.

Geheim alter ego

Mega Mindy is het geheime alter ego van Mieke Fonkel. Al op jonge leeftijd, verdwenen de ouder van Mieke uit haar leven. Ze werd opgevoed door opa en oma. De opa van Mieke is een zeer actieve uitvinder, waar niemand iets van mag weten. Hij heeft Mieke ook tot Mega Mindy gemaakt. Mieke werkt als agente op het politiebureau. Wanneer er misdaad dreigt te ontstaan, veranderd Mieke in Mega Mindy en gebruikt ze haar superkrachten om het onrecht te eindigen. Ze kan in een 'knip' van plaats veranderen en zich sneller voortbewegen dan anderen.

Producten

Mega Mindy is begonnen als serie voor kinderen en jeugd in België. Niet lang nadat ze belgië hadden veroverd, kwam het ook op de Nederlandse televisie. Inmiddels zijn er tal van dvd's uitgebracht waarop de avonturen van Mega Mindy te zien zijn. De dvd's waren zo'n succes, dat er een theatershow werd geschreven welke in 2008 voor het eerst werd opgevoerd in België. In 2009 verscheen de eerste Mega Mindy film, waarna nog twee films volgde. Naast alle series, dvd's, films en shows, zijn er ook tal van boeken uitgebracht.