Batman 4 Superman He-man Dragonball Z Fight

Mario

Mario Bros. behoort tot een van de meest bekende spellen ter wereld. Het hoofdpersonage, Mario, is een kleine Italiaanse loodgieter die in een fictieve wereld genaamd het Mushroom Kingdom woont. Hij heeft altijd zijn standaard rode overall aan met een blauw shirt er onder. Hij draagt een rode hoek met daarop de letter M en heeft een dikke zwarte snor die zijn bovenlip versierd. Mario probeert vaak Princess Peach te bevrijden van slechterik Bowser, welke haar wilt ontvoeren om zo de macht te krijgen over het Mushroom Kingdom.

Mario is  bekend geworden door de spellen Mario Bros. (1983) en Super Mario Bros. (1985), maar komt al eerder voor in een spel van Nintendo. In de oorspronkelijk versie van Donkey Kong in 1981 komt Mario voor het eerst voor onder de naam Jumpman. Inmiddels komt Mario voor in allerlei spelletjes zoals Mario Bros., Super Mario Bros., Mario Flash, Mario Kart en nog allerlei versies zoals bijvoorbeeld tennis en golf. Mario is hiermee de bestverkopende videoserie aller tijden en is zo enorm populair dat hij gezien wordt als mascotte van Nintendo, het bedrijf dat hem ontwikkeld heeft.

Wie zijn de vrienden en vijanden van Mario?

Mario heeft een jongere broer genaamd Luigi. Luigi wordt voor het eerst geïntroduceerd in Mario Bros in 1983 en komt in enorm veel Mario spelletjes voor. Luigi draagt een groene overal, met een groene pet en heeft ook de eerste letter van zijn naam op zijn pet. Samen met Mario gaat hij op avontuur uit en af en toe moet hij ook Mario redden als deze gevangen is genomen door Bowser, welke voor het eerst in 1985 voorkomt. Bowser is misschien wel de meest bekende slechterik ter wereld en komt in veel spelletjes van de Marioreeks voor. Donkey Kong is ook een rivaal van de broers, maar Wario is de aartsrivaal van Mario. Wario krijgt uiteindelijk ook zijn eigen reeks spellen en groeit uit tot een bepaalde held voor veel Nintendo liefhebbers. Verder zijn er verschillende personages die een rol spelen, zoals Pincess Peach, Waluigi, Yoshi en Toad.

Leuke Mario spelletjes spelen

Er zijn dus enorm veel Mario spelletjes ontwikkeld, waarvan er veel ook online te spelen zijn, zoals bijvoorbeeld Mario Flash. Mario Flash is een leuke online versie van de oorspronkelijke platform spelvorm die Mario wereldberoemd heeft gemaakt. Speel de New Mario flash game gratis op de spelletjes Brazaar!