Bomberman Powerpuff Girls Puppybots Batman Dragon Ball Z

G.I. Joe

Het meest iconische actiefiguur is toch wel G.I. Joe. Door de vernieuwde film van het afgelopen jaar, is de belangstelling voor deze superheld opnieuw tot leven gebracht. De speelgoedfiguren zijn sinds 1965 al te krijgen door de productie van speelgoedfabrikant Hasbor. Ook nu, zijn de actiefiguren weer te vinden in stripverhalen en videospelletjes, als aanvulling op de film G.I. Joe. 

Geschiedenis

G.I. Joe is een lijn van beweegbare actiefiguren in America welke door Hasbro werden geproduceerd. G.I. werd voor het eerst gebruikt na de eerste wereld oorlog en is afkomstig van Government Issue en werd in America gebruikt voor soldaten van grondtroepen. De ontwikkeling van G.I. Joe heeft geleidt tot het gebruik van het begrip 'actiefiguur'. Er waren vier verschillende takken van superkrachten die werden vertegenwoordigd.

Het figuur

Er waren een aantal variaties in de bouw en de markeringen van de figuur, zeker de eerste jaren.
De veranderingen kwamen het meest voor in de kleur en lichaamsdetails. In 1966 internationaliseerde G.I. Joe. De Europese versie kreeg er een buitenlandse variant bij. Een actiefiguur met een Aziatisch hoofd. Een jaar later kwamen de pratende poppen van G.I. Joe.