He-man Batman 4 De Hulk Spongebob Squarepants

Dragon Ball Z

De Japanse animeserie Dragon Ball Z is een klassiek voorbeeld van een superhelden serie. In de serie is een duidelijke verschuiving van komisch naar actiegericht aanwezig en wordt gebruik gemaakt van tijdreizen. De verhaallijn van Dragon Ball Z is opgesplitst in saga's, ook wel groepen van opeenvolgende afleveringen.

De serie

Dragon Ball Z gaat over Son Goku en zijn vrienden. Ze willen de aarde en andere planeten beschermen tegen de schurken die er rondlopen welke de planeten willen vernietigen of willen veroveren. Kenmerkend voor de serie is dat alle personages een bepaald power level hebben. Dit wordt uitgedrukt in getallen. Het power level is beslissend bij gevechten. Er zijn verschillende manieren waarop het power leven kan stijgen. Naast de gevechten met power levels, draait het in de series om Dragon Balls. Dit zijn setjes van zeven ballen, welke na samenbrengen een wens kunnen vervullen.

Films en games

Naast de series zijn er ook films en games van Dragon Ball Z ontstaan. De verhaallijn van deze films komt niet altijd overeen met die van de series, waardoor de films ook 'los' van de serie kunnen worden bekeken. Zowel in de series, als in de films en games zijn ontelbaar veel personages, welke elke andere kwaliteiten hebben en verschillen in power level. Meer weten over Dragonballz? Kijk bv op het Dragon ball z portaal Dragonballz-online.nl portaal.