He-Man Game Batman Dragonball Z Fight Superman

De Hulk

Wie kent hem niet? Het grote, groene, über sterke monster. Juist, de hulk. Ontworpen door Stan Lee en jack Kirby in 1962. Hij is waarschijnlijk een van de meest herkenbare superfiguren in de wereld. De hulk wordt vaak genoemd als superheld, maar in feite is het een echte antiheld. Hij slaat andere helden van zich af. Iemand die zo ongelofelijk sterk is en geen kwetsbaarheid kent, kan onmogelijk vijanden hebben. Toch heeft de Hulk ze.

De Hulk

Dr. Robert Bruce Banner is kernfysicus en een groot genie. Nadat hij per ongeluk tijdens een experiment werd blootgesteld aan een zeer hoge gammastraling, ontstond de Hulk. Wanneer Bruce zich opwindt, groeien zijn spieren zo erg dat zijn kleren gaan scheuren en transformeert hij helemaal naar een groot, groen monster. De Hulk kent meerdere varianten. In totaal zijn er zo'n  7 variaties. De grootste verschillen komen voor in de kleur en kleding van de personages. De meest voorkomende en daardoor bekende is de Savage Hulk, ofwel de groene versie met paarse broek.

Eigenschap

Wie een beeld heeft van de hulk, zal het niet zijn ontgaan dat dé primaire eigenschap van de Hulk zijn enorm grote spierkracht is. Daarnaast is zijn huid bijna ondoordringbaar, waardoor zijn pijngrens erg hoog ligt en hij in staat is wonden binnen enkele seconden weer te helen. Dit is bij elke variatie van de hulk hetzelfde.