He-man De Hulk Powerpuff Girls Puppybots Mario

Bomberman

Bomberman is een strategisch spel waarbij je bommen moet plaatsen om obstakels op te blazen en tegenstanders te verslaan. Het spel speelt zich af in een soort doolhof waardoor het plaatsen van bommen verstandig gedaan dient te worden, aangezien je jezelf anders kunt insluiten. Verder zijn er regelmatig power-ups te krijgen, zoals sterkere bommen, extra levens of de mogelijkheid om extra bommen neer te zetten. Naast de standaard versie kun je het spel ook in multiplayer modus spelen. De spelers die als laatste over blijft is dan de winnaar en het doel is dus om je tegenstanders op te blazen met je bommen. Door het spel is het personage waar je mee speelt ook bekend geworden. Een Bomberman is een soort half mens half robot waarvan alleen de ogen in het gezicht zichtbaar zijn en welke altijd een helm draait. In de eerste versies van het spel was het doel dan ook om van de Bomberman, die begon als robot, een mens te maken. Je kunt bomberman spelen op speelbomberman.nl, het bomberman portaal!

Het ontstaan van Bomberman

Het spel is van oorsprong Japans, ontwikkeld door een ontwikkelaar genaamd Hudson Soft. Bomberman was voor het eerst te spelen in 1983 op twee verschillende computersystemen, namelijk de MSX en de ZX Spectrum. Nadat dit succesvol bleek te zijn werd het spel ook uitgebracht voor de Nintendo Entertainment System, ook wel de NES genoemd. In de jaren die daarop volgden werden verschillende nieuwe versies van het spel uitgebracht en ook steeds voor andere platformen. De meest recente en ook laatste versie van het spel is de 2009 variant genaamd Bomberman Ultra voor de Playstation 3. Ook zijn er in de jaren daarvoor versies uitgekomen voor de Xbox 360, GameCube en de Playstation 2. In maart 2012 heeft het bedrijf dat de Bomberman spellen maakte zijn deuren gesloten en zullen er dus ook geen nieuwe Bomberman spellen meer worden gemaakt.

Speel Bomberman online

Gelukkig betekend dit niet dat we helemaal geen Bomberman kunnen spelen. Er zijn namelijk verschillende websites die het mogelijk maken om Bomberman online te spelen. In deze variant speel je dus tegen andere mensen via het internet. Eigenlijk is dit de leukste variant, omdat dit wat meer uitdagender is dan de normale versie. Deze online versies zijn gratis op verschillende websites te spelen, maar vaak onder een andere naam omdat de naam Bomberman niet zomaar gebruikt mag worden.